Pomorie

Pomorie

Things to do - general
Country България
Говорими езицибългарски, руски, турски, английски
Използвани валутидолар, евро, лева

Спорт и природа

Съвременният град Поморие е разположен върху едноименен тесен, скалист полуостров, вдаден 3,5 km навътре в Черно море, на северозападния бряг на Бургаския залив. От юг, изток и североизток градът е заобиколен от морето, от север – от Поморийското езеро, като само от запад-северозапад, чрез тесен провлак, заливан твърде често от морето, се свързва с Поморийското поле, което е част от Бургаската низина. В течение на хилядолетията конфигурацията на терена се е изменяла, поради което и селището е променяло своето местоположение. Сега на 10 km на юг е днешният град Бургас, на 18 km на север е Несебър.

Поморие е разположен на прелетния път Виа Понтика и е място с тесен фронт на миграция за мигриращите реещи се птици от значителна част на Северна, Източна и Централна Европа. На територията на Поморийското езеро са установени 269 вида птици. Там живеят още 87 вида висши растения, 7 вида риби, 17 вида земноводни, 31 вида бозайници и 200 таксона безгръбначни животни.

Спорт и природа снимка

Нощен живот - описание

Ако искате малко по-интензивен нощен живот - градът може да ви предложи от традиционни луксозни заведения с мека мебел до безкрайно много барове по плажната ивица, някои от които предлагат жива музика на лунна светлина и успокоително хладен нощен пясък.

Култура и история - описание

Ако искате да задоволите интелектуалния си глад, бъдете сигурни, че няма друг град по Черноморието, който да има на територията си:
- напълно запазена тракийска гробница;
- лятно кино с екран буквално на метри от морето, зад който можете да гледате нощните вълни;
- уникални скали, на които самият Яворов е писал своите стихове;
- манастир с извор на лечебна според местните вода.
За да е пълно емоционалното преживяване през целия летен сезон в града се организират десетки културни събития съпътствани от постановки, концерти и изложби.

Култура и история - снимка

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.