Nessebar

Nessebar

Things to do - general
Country България
Говорими езицибългарски, руски, турски, английски
Използвани валутидолар, евро, лева

Спорт и природа

Природата е била изключително щедра към региона на община Несебър. Бреговата линия е дълга 50 км. Комбинацията от море и планина е уникална. Измежду защитените местности са Иракли и Калината. Тук се срещат уникални пясъчни дюни и редки растителни видове. Важен елемент от природния потенциал на региона е слънчевото греене - 2100-2200 часа годишно.

Климатът е умерено континентален със средиземноморско влияние, средните температури през лятото са 20-26 градуса по Целзий на водата и 28-30 градуса на въздуха. Постоянният бриз носи прохлада през горещите летни дни. Близостта на морето предопределя висока относителна влажност на въздуха.

Спорт и природа снимка

Нощен живот - описание

В Несебър няма да скучаете нито през деня, нито през ноща. Дискотеките, клубовете по плажната алея и на самия плаж, казина, барове, разнообразна музика и танци до зори - забавлението е постоянно. Така че изберете заведения по Ваш вкус и се забавлявайте на бързи обороти.

Нощен живот - снимка

Култура и история - описание

Полустровът на Несебър – древният град Месамбрия Понтика, наречен през късното средновековие Месамбрия и по-късно Несебър, е населен преди хилядолетия, в края на бронзовата ера. Старите траки го наричат „Мелсамбрия“, което означава „град на Мелса“, легендарният основател на селището. Месамбрия има две удобни пристанища – южно и северно, където и до днес се намират множество останки от древни плавателни съдове.

Култура и история - снимка

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.