Kranevo

Kranevo

Things to do - general
Country България
Говорими езицибългарски, руски, турски, английски
Използвани валутидолар, евро, лева

Спорт и природа

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

Кранево е малък морски курорт, разположен в красив залив на около 25 км от Варна и 15 км от Балчик, между курортните комплекси Златни пясъци и Албена. Кранево е малко морско селце, което очарова гостите с прекрасния си плаж, белите варосани къщи с цветни лехи и лъчезарните домакини, които посрещат с внимание и грижа всеки гост на курорта.

 

ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА КРАНЕВО

Кристално чистото море, широкият плаж, лечебната минерална вода и уютната атмосфера превръщат Кранево в предпочитана туристическа дестинация. През 1968 г. в местността са открити минерални извори с температура 24°C, които допълват богатите природни дадености на региона.

КРЕПОСТТА И ЗАЛИВА КРАНЕЯ

Кранево е разположено на мястото на древна римска крепост, известна под името „Екрене” или залива „Кранея”. Сравнително близо до Кранево се намира и известният каменен манастир Аладжа. 

Спорт и природа снимка

Нощен живот - описание

Тук никой не може да скучае, защото нощният живот кипи в крайбрежните ресторанти и дискотеки. И по-динамичните туристи има какво да видят! Само на 15 минути пеша по брега е ”Албена”, а на 8 километра „Златни пясъци” с всичките им атракции и забавления!

Култура и история - описание

Плажовете са от светъл пясък, поддържани и чисти. Морето е плитко и позволява безопасното къпане на деца. В южната част на селото има останки от древна римска крепост и е изграден Национален детски комплекс.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.