Balchik

Balchik

Things to do - general
Country България
Говорими езицибългарски, руски, турски, английски
Използвани валутидолар, евро, лева

Спорт и природа

Неповторимият Балчик се намира на самия Добруджански черноморски бряг, върху бели варовикови скали, образуващи живописен залив. Старият град е разположен върху древно свлачище с амфитеатрална форма, с поглед обърнат право към безкрайното Черно море. 

Крайбрежният регион на Балчик е един от най-красивите на Черноморието – той обхваща брегова ивица с дължина 18,5 км  и долината на река Батова. Тук се намира един от най-големите плажове на Черно море със ситен светло жълт пясък – плажът Кранево-Албена, който е с обща площ 296 502 кв.м.

През гъстите гори и живописните малки селца около Балчик преминава река Батова. Около устието на река Батова е разположен и известния природен резерват Балтата, известен с единствената по рода си логнозна гора в цяла Европа. Резерват Балтата предлага възможност за разходка сред богата растителност и езера, причудлива природа и разнообразен животински свят.

Много ценен природен ресурс в региона на Балчик е калното езеро Балчишката тузла, в която има огромни запаси от висококачествен лечебна кал.Балчишката тузла е разположена в уникална по рода си природна среда - от едната страна е морето, а от другата - два лимана, известни с лечебните си свойства. 

Тузлата е едно от най-спокойните места по Северното Черноморие, където можете да разпънете палатка и да усетите безкрайността на морето и топлината на златистия пясък.

Спорт и природа снимка

Нощен живот - описание

Почивката задължително е в съчетание с развлечения. Предлагаме Ви, без да се замисляте да се потопите в дневния и нощен живот на Балчик – посещение на забелeжителности и околности на града, плаж, гмуркане, голф туризъм, езда, оф роуд, риболов, селски туризъм, наблюдаване на птици, спа и възстановяване, тенис, яхтинг, нощни клубове, ресторанти, барове и др.

Нощен живот - снимка

Култура и история - описание

Значими забележителности на Балчик са архитектурно-парковият комплекс „Балчишки дворец“, състоящ се от комплекс вили, изграден в периода 1924 – 1934 г. като лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбургска в най-южната точка на новоокупираните земи и създадената през 1955 г. от академик Даки Йорданов Ботаническа градина, простираща се днес на площ от 194 декара.

Култура и история - снимка

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.