България ви позволява да предотвратите съществуващи заболявания. Най-доброто средство да се оборите с болестите е да възползвате от даровете на природата. В страната се наблюдават много влияещи фактори за бързо възстановяване на тялото и духа. Ето защо спа курортите в България са незаменими в Световен мащаб.

В България се наблюдава топъл, мек климат, чист въздух, златист пясък на плажа. Страната завладява посетителите с буйни си гори. Минералните центрове са изградени в близост до водни източници с минерален, утаечен лечебен ефект. Има значителен брой източници на вода. Около 600 източника на минерална вода имат естествен произход, а другите 300 идват от артезиански води. В спа курортите в България, гостите получават най-доброто обслужване.

 

Предимства

Трябва да се отбележи, че спа центровете са най-благоприятният начин за отдих. Времето в страната е благоприятна и ще направи пътуването Ви, колкото се може по-комфортно и безгрижно. През лятото времето не е променливо. Слънчевите лъчи, причинени от ниските облаци, затоплят въздуха и водата напълно. Започвайки през юни и септември, дневните температури са в рамките на + 21-28 градуса по целзий. Въздух е чист, което означава че е без примеси и алергени. Всички уникални условия, заедно с красивата природа, допринасят за възстановяването, почивката, превенцията, висококачествената балнеолечение, уникалната физиотерапия на всеки един гост.

Удобства

Държавната територия е в състояние да включва всички видове полезни източници. Разбира се, съставът на водата се различава, основната разлика е между минерализацията и разтворените газове. В лечебните води се наблщдава бърза циркулация поради големия брой активни компоненти в минералната вода.

Лечебните свойства на термалните извори започват да се проявяват още от древността. На тяхно място се появяват балнеоложки комплекси. Всички услуги, предлагани в курортите в България се предоставят от внимателен и обучен персонал с медицинско, професионално образование. Обикновено голям е притокът на туристи през есента и пролетта. Този момент не пречи на притока на посетители в плажния сезон или ски сезона. Цените са ниски, а климатичните условия допринасят доста за ранното лечение.

Къде точно да прекарате почивката си в България?

Във всеки регион на страната има спа курорти. Всяка година броят им се увеличава. България се нарежда сред големите балнеологични курорти по целия Свят. 

Трябва да отбележим, че българските води се различават по минерален състав. В страната има високо развитие на спа центрове и центрове за превенция на заболяванията.

Поморие. Притежава богата минерална вода, която съдържа в себе си големи количества магнезий, дори при най-интензивната минерализация. Важен компонент във водата е именно магнезия. Необходимо е да се контролира енергийния баланс на тялото, защото компонент от синтеза на магнезия е протеина. Дефицитът и води до големи усложнения като сърдечни заболявания, спазми, мигрена, безсъние, аритмия, запек, хронична умора и артрит. Поморийските дарове помагат за рехабилитация на функциите на референтното устройство, както и профилактиката на гинекологичните заболявания и проблемите, свързани с нервната система.

Св. св. Константин и Елена. Смятан е за най-старият морски бряг. Перфектно съчетание от планини, пясък, море и топлата вода, получена от осветените от слънцето източници с минерали. Гостите, Пристигащи в курорта с белодробни заболявания, спират да се оплакват от проблемите си, свързани със здравето завинаги. 

Албена. В България се обръща огромно внимание на децата. Поради факта, че минерализация на водата в курорта е слаба, Лечебния център работи денонощно. Там се наблюдават най-добрите практики в балнео-санаториалното лечение. В курорта има линейка, стоматология, спа, клиника за инвазивна хирургия, лаборатория за клиничен анализ, както и център за хемодиализа.

Златни пясъци. Водата тук тече от много кладенци. Те изтичат през тръбите към комплексите. Има към 5 звездни хотела със собствени спа центрове.

София. В близост до столицата има много древни извори от минерални води с лечебен състав. Най-известният балнеоцентър е Велинград. Там се наблюдава спокоен климат, модерната база на балнеологията и много минерални води. 

Кюстендил. Курортът е разположен на югозапад от София. В близост до града се намират много плодови градини, както и лозя. Поради благоприятната си природа, гостите на курорта получават профилактика на заболяванията на централната нервна система, референтен апарат, производствена система и интоксикация. Курортът включва източници на кал, водни процедури, плувни басейни, масаж, физиотерапия.

Марикостиново. Калолечебен курорт. Лечебните и свойства се съдържат в минералната вода и помагат за възстановяване на гръбначния стълб и  референтни функции на устройството.

Сепарева баня. Сред всички източници на минерална вода, тя се проявява като най-топлия източник на минерална вода. Температурата на индикаторите достигат до 100 градуса. Във водата има голямо количество флуорид.

Сандански. Гостите на курорта се излекуват от белодробни заболявания. Несъмнено тук се наблюдават уникални климатични условия. Минералите допълват свойствата на водата. Града притежава модерна профилактична болница на европейско ниво.

Хисар. Друг популярен курорт близо до Пловдив. В територията все още живеят потомци на римляните.Има благоприятно местоположение и е известната област в Тракия, на изток от столицата и е само на 42 километра. 22 източника дават минерална вода. Във водата се наблюдава интензивна минерализация, съдържаща радон и флуор. Най-търсените източници в Хисар е банята Момина, което помага за лечение на чернодробни заболявания. 

Баня. намира се в района на Пловдив. Курортът е получил второ място за най-популярни дестинации в България сред пътуващите. Водата е пълна със сяра. Лекува нарушения в нервната система и  двигателната система.

Цени за медицински екскурзии в България.

Цените за настаняване за един ден в курортите са различни. Това обикновено се случва поради редица фактори като  местоположение и условия за живот. Слънчев бряг винаги е по-скъпа дестинация, отколкото Хисаря, Велинград и Поморие.

Нека не забравяме, че през пиковия сезон цената на почивките се увеличават. 

Според  туристите, България заема важно място в туризма благодарение на обслужването, което е на високото ниво, достъпните цени и благоприятния климат. 

Пътуване чрез агенция.

Спа туризмът трябва да се организира само от професионалисти, тъй като става въпрос за здравето на туристите. Разполагаме с огромна база от курорти и хотели, в зависимост от вашето състояние, изискванията за обслужване, датата на пътуването, ще бъдат избрани най-оптимални опции за хотели и дестинации. Гарантираме Ви качество и добро обслужване.